Το Bitcoin, και γενικότερα όλα τα κρυπτονομίσματα, έχουν αρκετούς τρόπους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Ο βασικός λόγος όμως που επινοήθηκαν είναι η μεταφορά αξίας από ένα άτομο στο άλλο ή σε μια επιχείρηση.

height="182"

Παρ’ όλο που το ποσοστό των επιχειρήσεων που δέχονται πληρωμές με Bitcoin είναι μικρό ακόμα, κάθε χρονιά που περνάει υπάρχει αυξητική τάση ως προς την αποδοχή. Ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις επιλέγουν και αυτόν τον τρόπο ως τρόπο πληρωμής.

Στο εξωτερικό είναι πιο διαδεδομένη η αποδοχή κρυπτονομισμάτων ως πληρωμή και έχει γίνει αποδεκτό από μεγάλες επιχειρήσεις όπως η Microsoft. Στη χώρα μας είναι μερικές εκατοντάδες οι επιχειρήσεις αυτές αλλά ολοένα και πληθαίνουν.

Επιχειρήσεις που δέχονται κρυπτονομίσματα ως πληρωμή

Κατάλογοι Επιχειρήσεων

Οι παρακάτω ιστοσελίδες λειτουργούν ως επιχειρηματικοί κατάλογοι για επιχειρήσεις που δέχονται Bitcoin και μερικά ακόμη κρυπτονομίσματα.

  • WeAcceptBitcoin.gr – Λίστα με εταιρείες και επαγγελματίες που δέχονται Bitcoin στην Ελλάδα
  • Crypto-Markets.gr – Κατάλογος επιχειρήσεων ανα κλάδο που δέχονται κρυπτονομίσματα
  • Coinmap.org – Με μια ματιά στο χάρτη εμφανίζονται όλες οι επιχειρήσεις σε παγκόσμια κλίμακα
  • BitPay Directory – Λίστα με μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού για αγορές online και φιλανθρωπίες που δέχονται Bitcoin

Ελληνικές επιχειρήσεις που δέχονται κρυπτονομίσματα

Τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο ευρέως γνωστός ο τρόπος πληρωμής με Bitcoin.

Αρκετές επιχειρήσεις έχουν επιλέξει και αυτόν τον τρόπο ως αποδοχή πληρωμών, δείγμα ότι αναπτύσσεται η αποδοχή αυτής της τεχνολογίας και στη χώρα μας.

Για να έχετε τον πλήρη έλεγχο των κρυπτονομισμάτων σας και να τα αποθηκεύσετε με ασφάλεια, επιλέξτε το Ledger Wallet, ένα οικονομικό και αξιόπιστο Hardware πορτοφόλι.

height="340"


Για να δείτε όλες τις επιχειρήσεις και υπηρεσίες στη χώρα μας επισκεφτείτε τις παρακάτω πρωτοπόρες ιστοσελίδες για τα ελληνικά δεδομένα:

Ανανεώνονται συνεχώς με καινούριες επιχειρήσεις.

Εταιρείες του εξωτερικού που δέχονται κρυπτονομίσματα

Οι επιχειρήσεις του εξωτερικού που δέχονται Bitcoin και κάποιο άλλο κρυπτονόμισματα είναι αμέτρητες, με αρκετά μεγάλα και γνωστά ονόματα να εισέρχονται στον χώρο των κρυπτονομισμάτων τα τελευταία χρόνια. Επειδή είναι αδύνατο να συμπεριληφθούν όλες σε αυτόν τον οδηγό, αναφέρουμε εδώ αποκλειστικά υπηρεσίες αρκετά γνωστές, με κάποιες από αυτές να τις έχουμε χρησιμοποιήσει και εμείς!

Wikipedia: Η μεγαλύτερη online εγκυκλοπαίδεια δέχεται δωρεές με Bitcoin, Bitcoin Cash, και Ethereum. Οι πληρωμές γίνονται μέσω του Bitpay.
Microsoft: Δέχεται πλέον και πληρωμές με Bitcoin. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
Travala: Το Travala.com είναι πλατφόρμα κρατήσεων ξενοδοχείων και διαμερισμάτων, τύπου booking, με περισσότερα από 500.000 καταχωρήσεις και αξιοπρόσεκτη παρουσία στη χώρα μας. Πέρα από τους διαδεδομένους τρόπους για online αγορές όπως οι κάρτες και το Paypal, δέχεται πληρωμή και με 20 κρυπτονομίσματα. Στην πρώτη σας κράτηση αξίας 90€ έχετε επιστροφή αξίας 45€ σε AVA! Είναι ένα κρυπτονόμισμα με αρκετά προσοδοφόρες προοπτικές.
Shopify: Η ηγετική αυτή υπηρεσία στο ηλεκτρονικό εμπόριο έχει δώσει την επιλογή στους εμπόρους να αποδέχονται Bitcoin ως πληρωμή από το 2015. Χιλιάδες είναι τα καταστήματα που έχουν κάνει αυτήν την επιλογή μέσω της πλατφόρμας αυτής.
CyberGhost VPN: Πολύ δημοφιλής VPN υπηρεσία που δέχεται Bitcoin ως τρόπο πληρωμής. Περιηγηθείτε στο διαδίκτυο με απόλυτη ασφάλεια και ανωνυμία.
Mega.nz:Μια υπηρεσία αποθήκευσης cloud και φιλοξενίας αρχείων που ξεκίνησε το 2013 από τον Kim Dotcom, το οποίο αντικατέστησε το Megaupload. Δέχονται πληρωμές με Bitcoin για αναβάθμιση λογαριασμού.
Gyft: Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα μας επιτρέπει να αγοράσουμε δωροκάρτες για εκατοντάδες γνωστές επιχειρήσεις. Φυσικά υποστηρίζουν τις γνωστές πιστωτικές κάρτες και το Paypal.
Bitrefill: Πολλές επιλογές σε δωροκάρτες για δημοφιλείς υπηρεσίες.
eGifter: Μια ακόμα online υπηρεσία με δωροκάρτες, από την οποία μπορείτε να αγοράσετε με Bitcoin σε πληθώρα καταστημάτων. Από κρυπτονομίσματα αποδέχονται τα Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Litecoin, Dash.
Joltfun: Πλατφόρμα που επιτρέπει την αγορά ηλεκτρονικών παιχνιδιών απευθείας με Bitcoin.
Ledger Wallet: Αξιόπιστο hardware πορτοφόλι το οποίο μπορείς να το αγοράσεις και με Bitcoin.

Για ακόμα περισσότερες επιλογές σε επιχειρήσεις του εξωτερικού δείτε εδώ.

Αν θέλετε να προτείνετε κάποια επιχείρηση ή υπηρεσία που θεωρείται πως πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στη λίστα μας μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

height="90"

Επιστροφή χρημάτων σε αγορές από το εξωτερικό

επιστροφή χρημάτων σε κάθε αγορά
Μια πολύ καλή πρόταση για αγορές από το εξωτερικό, είναι το Lolli. Κάνοντας εγγραφή στο site έχετε απευθείας πρόσβαση σε εκατοντάδες γνωστές επιχειρήσεις του εξωτερικού που παρέχουν επιστροφές σε κάθε αγορά.

Οι αγορές μπορούν να γίνουν και με συμβατικά νομίσματα, όπως το ευρώ, αλλά το ποσό της επιστροφής γίνεται σε Bitcoin. Αρκετές εταιρείες απ’ όσες περιλαμβάνονται τις γνωρίζετε, και ίσως από κάποιες έχετε προχωρήσει ήδη σε αγορά στο παρελθόν ή σκοπεύεται στο μέλλον.

Μέσω του Lolli μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις εκπτώσεις που παρέχει, ανάλογα την εταιρεία αλλάζει και το ποσοστό επιστροφής που παρέχεται.

Ανακαλύψτε το Lolli.

Εσείς έχετε κάνει αγορές με Bitcoin;

Όπως είδατε, υπάρχουν αρκετές επιλογές για αγορές με κρυπτονομίσματα για το οτιδήποτε. Καλύπτονται όλοι οι τομείς, από ηλεκτρονικά είδη και ρούχα, μέχρι και φαγώσιμα είδη.

Έχετε συναντήσει κάποια επιχείρηση η οποία αποδέχεται Bitcoin ή κάποιο άλλο κρυπτονόμισμα ως τρόπο πληρωμής; Έχετε προχωρήσει σε αγορά με αυτόν τον τρόπο; Αν ναι, πως ήταν η εμπειρία σας;

Μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια για την εμπειρία σας. Θα χαρούμε να ακούσουμε την άποψη σας για το πως μπορεί να εξελιχθεί αυτός ο τρόπος πληρωμής.

Ο οδηγός αυτός θα ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Θα προσθέτονται συνεχώς επιχειρήσεις που μας δίνουν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε τα κρυπτονομίσματα, για τον λόγο τον οποίον δημιουργήθηκαν.

 

Πόσο χρήσιμος σας φάνηκε ο οδηγός;

Διάλεξε ένα αστέρι και βαθμολόγησε τον!

Βοηθήστε μας να τον βελτιώσουμε!

Πείτε μας πως μπορούμε να τον βελτιώσουμε

Υποστηρίξτε τη λειτουργία του CoinSteps

Θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας, ώστε να δημοσιεύονται υψηλής ποιότητας οδηγοί σχετικά με τα κρυπτονομίσματα και την τεχνολογία blockchain;

Μπορείς να μας ακολουθήσεις στο Facebook και στο Instagram, και να επιλέξεις τις φιλικές προς εμάς χρήσιμες υπηρεσίες που προτείνουμε στην σελίδα με τις προσφορές και μέσω των οδηγών μας.

Με την χρήση των υπηρεσιών αυτών, και χωρίς κάποια επιπλέον επιβάρυνση για εσάς, θα δεχόμαστε μια μικρή προμήθεια, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του site και τις αμοιβές των εξωτερικών συνεργατών.