Το χάρτινο πορτοφόλι είναι ένα κομμάτι χαρτί το οποίο περιέχει τυπωμένο την διεύθυνση ενός κρυπτονομίσματος και το ιδιωτικό κλειδί, και χρησιμοποιείται για μακροπρόθεσμη αποθήκευση κρυπτονομισμάτων. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε υλικό μπορεί να διατηρηθεί με το πέρασμα του χρόνου και να είναι κατάλληλο για εκτύπωση πάνω σε αυτό.

height="182"

Είναι μια αρκετά ασφαλής λύση για αποθήκευση, όμως πρακτικά είναι χρήσιμο μόνο για κρυπτονομίσματα τα οποία όμως δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν συχνά για συναλλαγές. Εφόσον σκοπεύεται να τα χρησιμοποιήσετε στο σύντομο μέλλον, όπως για πώληση σε κάποιο ανταλλακτήριο, είναι προτιμότερο η χρήση κάποιου ηλεκτρονικού πορτοφολιού.

Δεδομένου ότι τα κλειδιά είναι εκτός σύνδεσης, εκτυπωμένα και ασφαλές, δεν υπάρχει καμία απειλή, εκτός εάν χαθούν τα τυπωμένα κλειδιά.

Τώρα που γνωρίζουμε τα βασικά χαρακτηριστικά των χάρτινων πορτοφολιών, ας δούμε αναλυτικότερα πως μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα χάρτινο πορτοφόλι για Bitcoin.

Δημιουργία χάρτινου πορτοφολιού για Bitcoin

Για να ξεκινήσουμε θα χρειαστούμε:

Για να έχετε τον πλήρη έλεγχο των κρυπτονομισμάτων σας και να τα αποθηκεύσετε με ασφάλεια, επιλέξτε το Ledger Wallet, ένα οικονομικό και αξιόπιστο Hardware πορτοφόλι.

height="340"
  • Σύνδεση στο internet
  • Χαρτί, ή οτιδήποτε άλλο για εκτύπωση
  • Εκτυπωτή

Τώρα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε

Βήματα
1.Ανοίγουμε τη διεύθυνση https://www.bitaddress.org
2.Αποθηκεύουμε την ιστοσελίδα στον υπολογιστή
3.Αποσυνδέουμε τον υπολογιστή από το Internet
4.Ανοίγουμε το κατεβασμένο αρχείο με κατάληξη .html και συνεχίζουμε χωρίς σύνδεση στο Internet μέχρι να τελειώσει η διαδικασία
5.Κουνάμε το ποντίκι του υπολογιστή μέχρι ο βαθμός τυχαιότητας πάει στο 100%
6.Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία θα εμφανιστεί ένα διαφορετικό παράθυρο από κάτω
7.Επιλέγουμε το Paper Wallet
8.Θα εμφανιστούν τρεις δημόσιες διευθύνσεις με τρία ιδιωτικά κλειδιά. Η επιλογή αυτή μπορεί να αλλαχθεί σε ότι νούμερο επιθυμούμε
9.Έπειτα επιλέγουμε Generate
10.Τελευταίο βήμα, πατάμε Print για εκτύπωση και το αρχείο μας είναι έτοιμο

Το χάρτινο πορτοφόλι είναι τώρα έτοιμο για χρήση και πρέπει να διατηρηθεί σε ασφαλές μέρος.

Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα

Το να χρησιμοποιήσεις ένα χάρτινο πορτοφόλι για αποθήκευση κρυπτονομισμάτων έχει κάποια πλεονεκτήματα όπως η ασφάλεια, παρ’ όλα αυτά έχει και κάποια μειονεκτήματα τα οποία δεν μπορούμε να προσπεράσουμε.

Πλεονεκτήματα
  • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δωροκάρτα
  • Εύκολο στη δημιουργία
  • Εύκολο στη μεταφορά
  • Ασφαλής τρόπος αποθήκευσης
Μειονεκτήματα
  • Πέρα από μακροπρόθεσμη αποθήκευση δεν είναι αρκετά λειτουργικό
  • Αναλόγως την ποιότητα, το χαρτί έχει περιορισμένη διάρκεια ζωής σε καλή κατάσταση
  • Αν κάποιος σας πάρει το χάρτινο πορτοφόλι μπορεί να πάρει και την ποσότητα Bitcoin που έχετε εκεί
  • Το ιδιωτικό κλειδί μπορεί να εκτεθεί κατά λάθος

Διαβάστε επίσης: Ασφάλεια στον χώρο των κρυπτονομισμάτων

Πως χρησιμοποιείται το χάρτινο πορτοφόλι

Είναι ένας τρόπος αποθήκευσης Bitcoin, χρήσιμος μόνο αν υπάρχει ικανοποιητική ποσότητα για αποθήκευση και δεν υπάρχει πρόθεση στο κοντινό μέλλον για να χρησιμοποιηθεί αυτή η ποσότητα. Το χάρτινο πορτοφόλι είναι ασφαλής, οικονομικότερο απ’ ότι ένα hardware πορτοφόλι, δεν έχουν κίνδυνο σε ιούς και στο να υποκλαπούν από hackers, σε αντίθεση με τα software και τα online πορτοφόλια.

height="90"

Διαβάστε εδώ: Τα καλύτερα πορτοφόλια για κρυπτονομίσματα

Εμείς εδώ στο CoinSteps δημιουργήσαμε το δικό μας χάρτινο πορτοφόλι Bitcoin για την παρουσίαση του οδηγού, παρ’ όλα αυτά συνιστούμε την χρήση ενός hardware πορτοφολιού λόγω της λειτουργικότητας.

Πόσο χρήσιμος σας φάνηκε ο οδηγός;

Διάλεξε ένα αστέρι και βαθμολόγησε τον!

Βοηθήστε μας να τον βελτιώσουμε!

Πείτε μας πως μπορούμε να τον βελτιώσουμε

Υποστηρίξτε τη λειτουργία του CoinSteps

Θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας, ώστε να δημοσιεύονται υψηλής ποιότητας οδηγοί σχετικά με τα κρυπτονομίσματα και την τεχνολογία blockchain;

Μπορείς να μας ακολουθήσεις στο Facebook και στο Instagram, και να επιλέξεις τις φιλικές προς εμάς χρήσιμες υπηρεσίες που προτείνουμε στην σελίδα με τις προσφορές και μέσω των οδηγών μας.

Με την χρήση των υπηρεσιών αυτών, και χωρίς κάποια επιπλέον επιβάρυνση για εσάς, θα δεχόμαστε μια μικρή προμήθεια, η οποία είναι σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του site και τις αμοιβές των εξωτερικών συνεργατών.